Tietoa meistä

Oulun Judokerho ry

Oulun Judokerho ry on perustettu 22.1. 1966. Varsinainen judotoiminta kuitenkin alkoi jo 10.10. 1964. Tuolloin harjoitusten vetäjänä oli Seppo Räty, jonka kiistatta voitaneen sanoa tuoneen judon Ouluun. Harjoitukset pidettiin silloisella Pyrinnöllä, nykyisellä Oulun urheilutalolla, painimaton vieressä olevilla suojamatoilla. Sittemmin OJK on harjoitellut pitempään mm. Raksilan uimahallilla, Heinäpään Budokeskuksessa, Hiukkavaaran kasarmilla ja nykyään Korvensuoran koululla, jossa tatamitilaa on peräti 250 neliömetriä.

Oulun judokerhon jo yli 50-vuotisella taipaleella on seurasta kehittynyt useita Suomen mestareita, Pohjoismaiden mestareita ja seuran juniorityön tuloksena on noustu ottelemaan myös kivenkovalle kansainväliselle tasolle. Ensimmäisen Suomen mestaruuden Oulun judokerholle voitti Jussi Kannisto vuonna 1974. Merkittävinä kansainvälisinä saavutuksina mainittakoon Jaana Ronkaisen EM-kulta vuodelta 1989 ja Pasi Laurènin olympiaedustus Atlantassa vuodelta 1996.

Seuran kunniajäseniksi on nimetty Pauli Ängeslevä 5. dan, Jussi Kannisto 5. dan, Timo Halonen 3. dan, Voitto Lausmaa 3. dan, Juha Ranta 2. dan ja Pentti Tervo 2. dan. Seuran kunniapuheenjohtajaksi on nimetty seuran perustajajäsen ja merkittävän kansainvälisen judotuomarin uran tehnyt Matti Tieksola 5. dan.

Oulun judokerho on perinteinen judoseura, jonka tavoitteena on antaa kaikenikäisille ja -taitoisille yksilöille mahdollisuus kehittyä judonharrastajina. Yhdessä harrastaminen kehittää yksilöitä ja harjoitellessaan ryhmässä jokainen antaa panoksen harjoittelukaverin kehittymiseen. Seurassa on tällä hetkellä n. 250 aktiiviharjoittelijaa, nuorimmat 3-vuotiaita ja vanhimmat 70-vuotiaita – jokaiselle löytyy ryhmä, jossa harrastaa.

Vuosina 2014 ja 2020 Oulun judokerho valittiin vuoden judoseuraksi. 2014 Oulun kaupunki palkitsi Oulun judokerhon tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävällä tunnustuspalkinnolla.

Oulun judokerho oli mukana Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmassa ja saavutti vuonna 2020 Tähtiseuramerkin lasten ja nuorten osa-alueelta ja oli ensimmäinen suomalainen judoseura, joka saavutti aikuisten Tähtiseuramerkin. Tavoitteena on jatkossakin innostaa ja sitouttaa seuraväkeä kehittämään ja ylläpitämään ajan hengen mukaista seuratoimintaa Tähtiseura-laatuvaatimusten mukaisella tavalla.

Vireä ja pitkäjänteinen valmennustoiminta on tehnyt OJK:sta yhden Suomen suurimmista judoseuroista harrastajamäärissä sekä kilpailujen osallistujamäärissä mitattuna junioritasolta veteraani-ikäisiin saakka.

Judo info

Seura info

Valmentajat

Tuomas Narva

päävalmentaja

Jaana Ronkainen

puheenjohtaja ja valmentaja / peruskurssi lapset ja kuntojudo

Mika Haapalainen

tekniikkavalmentaja

Risto Saarinen

valmentaja / värinuoret, yleinen

Timo Halonen

vetäjä / kuntojudo

Ville Kiljander

vetäjä / yleinen

Mika Kiiskinen

vetäjä / kuntojudo

Kari Kerve

vetäjä / perhejudo, fysiikka

Henri Urpilainen

vetäjä / värinuoret

Arto Kallio

vetäjä / sovellettu ja samurait

Olli Tapio

vetäjä / peruskurssi aikuiset

Mikko Löf

aikuisliikuntavastaava / vetäjä / samurait / peruskurssi aikuiset / kuntojudo

Jesse Jussila

vetäjä / värinuoret ja yleinen

Heli Huttu

vetäjä / naisten judo ja kuntojudo

Juho Heikkinen

vetäjä/cross sports

Elina Saarinen

vetäjä / muksut ja FITJudo

Anni Saarela

vetäjä / muksut ja FITJudo

Timo Härkönen

vetäjä / värinuoret

Tuomas Vaarala

vetäjä / värinuoret

Samuli Urpelainen

vetäjä / värinuoret

Valmentajien ohjeet

OJK:n Johtokunta 2023

Puheenjohtaja, valmennuskoordinaattori

Varapuheenjohtaja, tähtiseuravastaava

Sihteeri, tuomarivastaava

Taloudenhoitaja

Passisihteeri

Johtokunnan jäsen, tähtiseuravastaava

Johtokunnan jäsen, tiedotusvastaava

Johtokunnan jäsen, verkkosivuvastaava

Nimetyt toimihenkilöt 2023

Päävalmentaja

Tekniikkavalmentaja