Tietoa meistä

Oulun Judokerho ry

Oulun Judokerho ry on perustettu 22.1. 1966. Varsinainen judotoiminta kuitenkin alkoi jo 10.10. 1964. Tuolloin harjoitusten vetäjänä oli Seppo Räty, jonka kiistatta voitaneen sanoa tuoneen judon Ouluun. Harjoitukset pidettiin silloisella Pyrinnöllä, nykyisellä Oulun urheilutalolla, painimaton vieressä olevilla suojamatoilla. Sittemmin OJK on harjoitellut pitempään mm. Raksilan uimahallilla, Heinäpään Budokeskuksessa, Hiukkavaaran kasarmilla ja nykyään Korvensuoran koululla, jossa tatamitilaa on peräti 250 neliömetriä.

Oulun judokerhon jo yli 50-vuotisella taipaleella on seurasta kehittynyt useita Suomen mestareita, Pohjoismaiden mestareita ja seuran juniorityön tuloksena on noustu ottelemaan myös kivenkovalle kansainväliselle tasolle. Ensimmäisen Suomen mestaruuden Oulun judokerholle voitti Jussi Kannisto vuonna 1974. Merkittävinä kansainvälisinä saavutuksina mainittakoon Jaana Ronkaisen EM-kulta vuodelta 1989 ja Pasi Laurènin olympiaedustus Atlantassa vuodelta 1996.

Seuran kunniajäseniksi on nimetty 70-80 -luvun kova kilpajudoka ja pitkäaikainen judotuomari Pauli Ängeslevä 5. dan ja kaikkien arvostama pitkänlinjan seuratoimija Pentti Tervo 2. dan. Seuran kunniapuheenjohtajaksi on nimetty seuran perustajajäsen ja merkittävän kansainvälisen judotuomarin uran tehnyt Matti Tieksola 5. dan.

Oulun judokerho on perinteinen judoseura, jonka tavoitteena on antaa kaikenikäisille ja -taitoisille yksilöille mahdollisuus kehittyä judonharrastajina. Yhdessä harrastaminen kehittää yksilöitä ja harjoitellessaan ryhmässä jokainen antaa panoksen harjoittelukaverin kehittymiseen. Seurassa on tällä hetkellä n. 250 aktiiviharjoittelijaa, nuorimmat 5-vuotiaita ja vanhimmat 80-vuotiaita – jokaiselle löytyy ryhmä, jossa harrastaa.

Vuonna 2014 Oulun judokerho valittiin vuoden judoseuraksi ja samana vuonna Oulun kaupunki palkitsi Oulun judokerhon tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävällä tunnustuspalkinnolla. Vuonna 2016 Oulun judokerho oli Suomen aktiivisin judoseura kilpailuosallistumisilla mitattuna ja vuonna 2020 Oulun judokerho valittiin jälleen vuoden judoseuraksi.

Vireä ja pitkäjänteinen valmennustoiminta on tehnyt OJK:sta yhden Suomen suurimmista judoseuroista harrastajamäärissä sekä kilpailujen osallistujamäärissä mitattuna junioritasolta veteraani-ikäisiin saakka.

Judo info

Seura info

Valmentajat

Tuomas Narva

päävalmentaja

Jaana Ronkainen

valmentaja/kuntojudo

Mika Haapalainen

tekniikkavalmentaja

Risto Saarinen

valmentaja/värinuoret, yleinen

Timo Halonen

vetäjä/kuntojudo

Ville Kiljander

vetäjä/yleinen

Mika Kiiskinen

vetäjä/kuntojudo

Kari Kerve

vetäjä/perhejudo, fysiikka

Henri Urpilainen

vetäjä/samurait

Arto Kallio

vetäjä/sovellettu

Olli Tapio

vetäjä/peruskurssi aikuiset

Mikko Löf

vetäjä/peruskurssi aikuiset

Anna Vanhanen-Pennanen

vetäjä/sovellettu

Heli Huttu

vetäjä/naisten judo

Juho Heikkinen

vetäjä/cross sports

Elina Saarinen

vetäjä/muksut

Anni Saarela

vetäjä/muksut

Timo Härkönen

vetäjä/värinuoret

Valmentajien ohjeet

OJK:n Johtokunta 2021

Puheenjohtaja, tuomarivastaava

Varapuheenjohtaja

Sihteeri

Taloudenhoitaja

Passisihteeri

Johtokunnan jäsen

Johtokunnan jäsen

Nimetyt toimihenkilöt 2021

Päävalmentaja

Tekniikkavalmentaja