Kurssit

Uudet kurssit alkavat syyskuun alussa!

Judoa kaikenikäisille ja -tasoisille!

Seuran valmennustoiminnasta vastaavat päävalmentaja Tuomas Narva, tekniikkavalmentaja Mika Haapalainen ja Jaana Ronkainen.

Valmennustoiminnan tavoite on kasvattaa kilpailijoita, jotka kykenevät saavuttamaan arvokisamitaleita aikuisten sarjoissa. Samalla valmennustoiminnan tavoitteena on tuottaa hyvälaatuista valmennusta ja opetusta, joka hyödyttää kaikkia seuran judokoita.

Lasten ja nuorten harjoittelua viitoittaa Judoliiton strategia 2013-2020, jonka päätavoite on rakentaa Suomesta judomaa, jossa jokaisesta seurasta on mahdollista edetä jopa olympiakultaan asti. Harjoittelussa tätä strategiaa ohjaa Judoliiton kehittämä ”Judokan urapolku”, jonka perusteella OJK:ssa on tehty alueelle sopiva versio ”Nuoren judokan urapolku Oulun judokerhossa”. OJK:n urapolun mukaisesti harjoitteluryhmät on jaettu iän mukaan, lisäksi tarjolla on myös muita ryhmiä.

Tältä sivulta löydät tietoa OJK ry:n järjestämistä harjoitteluryhmistä eri ikäluokille sekä kohderyhmille. Katso myös ”Aikuisen judokan urapolku Oulun judokerhossa”! Voit ilmoittaa itsesi tai lapsesi mukaan kursseille sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Judon peruskurssi

Kevään peruskurssit aloittavat tiistaina 3.9.2024 klo. 18:00
Peruskursseille (juniorit ja nuoret/aikuiset) voi tulla mukaan koko talven ajan, joten ei haittaa jos et ehtinyt aloitukseen. Tämä uusi tapa otettiin käyttöön talvella 2020-21, ja todettiin toimivaksi, joten mukaan vaan!

Harjoituspaikka on OJK:n sali Korvensuoran koulu, Leväsuontie 17, Oulu

Judon peruskurssin tavoitteena on oppia judon alkeet ja kurssin päätteeksi suoritetaan keltainen vyö.

Judon ABC eli pikaopas tatamilla treenaajille ja huoltajille.

Harjoitusajat:

 • ti ja to klo 18:00-19:00 Junioreiden (9-12 v) judon peruskurssi
  ti ja to klo 18:00-19:00 Judon peruskurssi nuorille ja aikuisille

Harjoituspaikka:

 • Korvensuoran koulu, Leväsuontie 17, Oulu
Hinta:
 • Syksun  2024 peruskurssimaksu on  300 €
 • Peruskurssimaksu sisältää peruskurssin harjoittelun, judopassin, vyökoemaksun ja keltaisen vyön. Ja oikeuden harjoitella jatkoryhmissä keväällä 2025.
 • HOX! lisäksi jokaisen kurssilaisen pitää ostaa Judoliiton lisenssi (https://judo.fi/judoliitto/suomisport/). Judoliiton lisenssin kautta kurssilaisilla on tapaturmavakuutus harjoittelua ja kilpailuja varten ja oikeus osallistua Judoliiton alaisiin tapahtumiin (leirit, kilpailut ja koulutus). 

Kurssille voi tulla aluksi pari kertaa kokeilemaan ennen kurssimaksun suorittamista.

Kurssilla tarvitset judopuvun, jonka voit tilata Penadolta https://penado.fi/ tai Budoliikkeeltä https://budoliike.fi/ 

Vetäjät:
Juniorit / Jaana Ronkainen
Nuoret ja aikuiset / Mikko Löf, Olli Tapio

Perhejudo

Leikkimielistä ja turvallista judoilua, kehonhallintaa ja voimistelua oman vanhemman kanssa. Aikuiselle tulee samalla hauskaa voimaharjoittelua kun saa toimia kiipeilypuuna, kantojuhtana.

Perhejudo aloittaa Syyskuussa 8.9.2024.

Perhejudon harjoitusaika on sunnuntaisin 11-12. Uusia otetaan kokoajan mukaan.

Hinta:
 • 200 € / vanhempi-lapsi -pari / koko talvi
 • 100 € / syksy  tai kevät

Harjoituspaikka Oulun judokerhon sali Korvensuoran koulu, Leväsuontie 17, Oulu

Vetäjä: Kari Kerve

Muksujudo

Muksujudo aloittaa tiistaina 3.9.2024 klo 17:00.

Muksujudo on tarkoitettu 6-8-vuotiaille judoon ja liikuntaan tutustumiskurssiksi. Muksu-judossa harjoitellaan kerran viikossa 1h/kerta.

Kurssin tavoitteena on oppia kehonhallintaa (kuperkeikat, kärrynpyörät, eläinkävelyt ja vastaavat taitolikkeet) ja judon perusteita kamppailuleikkien kautta.

Muksujudoryhmä harjoittelee tiistaisin klo 17.00-18.00


Harjoituspaikka on OJK:n sali, Korvensuoran koulu, Leväsuontie 17, Oulu

Hinta:

 

Aluksi voi tulla kokeilemaan pariksi kerraksi.

Muksujudossa judo-puku ei ole välttämätön, myös verkkareilla ja T-paidalla pärjää. Lisäksi mukana on hyvä olla pyyhke ja juomapullo.

Vetäjät: Anni Saarela, Elina Saarinen3

Samuraijudo

Samuraijudo aloittaa torstaina 5.9.2024 klo 17:00 

Samuraijudo on tarkoitettu n. 7-8-vuotiaille judoon ja liikuntaan tutustumiskurssiksi. Samuraijudossa harjoitellaan kerran viikossa 1h/kerta.

Kurssin tavoitteena on oppia kehonhallintaa (kuperkeikat, kärrynpyörät, eläinkävelyt ja vastaavat taitolikkeet) ja judon perusteita kamppailuleikkien kautta.

Samuraijudossa judopuku ei ole vättämätön, myös verkkareilla ja T-paidalla pärjää. Lisäksi mukaan on hyvä ottaa juomapullo.

Hinta:

 

Aluksi voi tulla kokeilemaan pariksi kerraksi.

Samurait harjoittelevat torstaisin klo 17-18.

Harjoituspaikka on OJK:n sali, Korvensuoran koulu, Leväsuontie 17, Oulu

Vetäjät: Arto Kallio ja Mikko Löf

FitJudo

FitJudo aloittaa tiistaina 3.9.2024. 

Keväällä 2024 Oulun Judokerhossa alkaa uusi kurssi FitJudo. Kurssi pidetään tiistaisin klo. 17-18 ja vetäjinä toimivat Anni Saarela ja Elina Saarinen.

Fitjudo on erityisesti aikuisliikkujille suunnattu turvallinen lajisovellus, jonka tavoitteena on madaltaa kynnystä tulla judotatamille ja laajentaa mielikuvaa perinteisestä judoharjoittelusta. FitJudo-harjoittelussa yhdistyvät judolliset yksilö- ja pariharjoitteet, leikkimieliset kisailut ja kuntopiiri. Tärkeää on myös lihaskunnon ja liikkuvuuden kehittäminen, tasapaino ja kehonhallinta.

Perinteiseen judoon verrattuna FitJudossa ei tehdä judoheittoja, otteluharjoittelua, kuristuksia ja käsilukkoja eikä vastaavasti kilpailla ja suoriteta vyöarvoja. Harjoittelemiseen riittää pelkkä sisäliikuntavarustus. Monipuolisuutensa ansiosta FitJudo sopii kaikille: niin vähän kuin paljon liikkuville aikuisille, judolasten vanhemmille, pitkän tauon jälkeen tatamille palaaville sekä urheilijoille ja kilpailijoille huoltavana ja palauttavana harjoitusmuotona. Lisää FitJudosta voit lukea Judoliiton sivuilta: FitJudo – Suomen Judoliitto ry.

Kevään Fitjudo-kurssi nyt tutustumishintaan 100 e! Vaihtoehtoisesti myös kertamaksu (käteinen tai MobilePay) 10e/kerta. Kaikki ne, jotka ovat maksaneet OJK:n jäsenkausimaksun vuodelle 2023-2024 voivat tulla mukaan maksutta.

Hinta:
 • 200 € / koko talvi

FitJudo harjoitukset tiistaisin klo 17-18.

Harjoituspaikka on OJK:n sali, Korvensuoran koulu, Leväsuontie 17, Oulu

Vetäjät: Anni Saarela ja Elina Saarinen

Sovellettu judo

Sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen.

OJK:n Sovelletun judon ryhmä on tarkoitettu erityishuomiota tarvitseville lapsillle ja nuorille.

Ryhmät aloittavat uuden kauden syyskyyssa 7.9.2024
Hinta:

Harjoitukset kerran viikossa lauantaisin:

 • Pienten ryhmä klo 11-12
 • Isojen ryhmä klo 12-13

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, ota yhteyttä:

Arto Kallio
arto.kallio@oulunenergia.fi
tai
Jaana Ronkainen
jaana.ronkainen@oulunjudokerho.fi

Vetäjät: Arto Kallio, Anna Vanhanen-Pennanen

Limingan judo

Limingan ryhmien ahrjoitusajat selviävät myöhemmin, mutta voit jo alaustavati ilmoittautua. Saat tarkempaa tieota syksyn alussa sähköpostilla.

Toiminnasta vastaa Tuomas Narva 3. dan

041 430 8352
narvatuomas@gmail.com

Ilmoittaudu kurssille

Tervetuloa mukaan judon pariin! Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella, tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

  Muut palvelut

  Oulun judokerho järjestää monenlaista ”matalan kynnyksen”- toimintaa eri-ikäisille henkilöille ja ryhmille. Toiminnan tarkoituksena on esitellä lyhyellä kurssilla tai tutustumisjaksolla judoa liikuntamuotona ja poimia judosta muutamia lyhyelläkin harjoittelujaksolla omaksuttavia asioita.

  Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä: narvatuomas@gmail.com tai jaana.ronkainen@oulunjudokerho.fi